Przez dalsze aktywne korzystanie ze Strony tvnfakty.pl i Forum bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Autora Strony i Zaufanych Partnerów, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji, tworzenia statystyk odwiedzin Strony i zapisywania postów na forum oraz komentarzy pod artykułami. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć. Poprzez dalsze korzystanie ze Strony i Forum, bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych. Ustawienia w zakresie cookie możesz zawsze zmienić. Informacje na temat Administratora Danych Osobowych, swoich praw oraz danych jakie zbiera Strona i Forum znajdziesz w "Polityce Prywatności".
Polityka Prywatności i Regulamin    Jak wyłączyć cookies?

AKCEPTUJĘ

ODZIAŁY LOKALNE
Kraków
Łódź
Warszawa
Poznań
Toruń
Wrocław
Szczecin
Katowice
Gdańsk
Białystok
PARTNERZY
Prawnik dla firm, konsumentów i osób fizycznych
Kompleksowa obsługa instalatorów
Praktyczne warsztaty dla instalatorów!
Sklep Montersi.pl
SONDA
Czy będziesz oglądał nowy program Hotel Paradise w TVN7?

"Pascal w Kraju Basków" w TVN Style

Znany kucharz, Pascal Brodnicki zabierze widzów do krainy niepowtarzalnych smaków i pięknych krajobrazów. Słynne sery, znane na całym świecie winnice i świeże owoce morza to tylko część dziedzictwa kulinarnego Basków.

Kraj Basków jest wspólnotą autonomiczną położoną w północnej Hiszpanii. To region kontrastów. Turyści znajdą tu jednocześnie złociste plaże i skaliste klify, rozległe pastwiska i wysokie góry. Jednak dla Basków to nie przyroda jest najważniejsza, a jedzenie. Mężczyźni od lat zrzeszają się w tzw. txokos czyli towarzystwach gastronomicznych. Mieszkańcy tego regionu regularnie spotykają się, żeby wspólnie gotować, eksperymentować ze smakami i tworzyć kulinarne arcydzieła. Kraj Basków słynie z nietuzinkowych dań składających się głównie ze świeżych ryb i warzyw. Pascal odwiedzi znaną restaurację „Elkano”, która w swojej ofercie ma jedynie grillowane owoce morza. Mimo tak ograniczonego menu, lokal ma już na swoim koncie jedną gwiazdkę Michelin. Czy Pascalowi uda się odkryć sekret tego sukcesu?

Widzowie będą mogli poznać także jednego z najbardziej utytułowanych szefów baskijskiej kuchni – Juana Marie Arzaka. Jego restauracja od 1989 roku szczyci się, aż trzema gwiazdami Michelin. Kucharz niezbyt chętnie udziela wywiadów, ale to właśnie dla TVN Style zrobił wyjątek!

Kraj Basków jest znany także z wybornego wina. Pascal weźmie udział w winobraniu  w jednej z najstarszych i największych winnic w prowincji Roja Alta.

Jedno jest pewne! Po obejrzeniu tego dokumentu większość widzów nabierze ochoty na wycieczkę do smakowitego Kraju Basków.

PREMIERA: 30 KWIETNIA, NIEDZIELA, GODZ. 16.10

Dodaj komentarz

Aby dodać komentarz, wypełnij poniższe pola. Każdy komentarz musi przejść proces weryfikacji.

Pola oznaczone * są wymagane.

Lista komentarzy

Lista dodanych komentarzy

NASZE WYWIADY
FAKTY TVN