Przez dalsze aktywne korzystanie ze Strony tvnfakty.pl i Forum bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Autora Strony i Zaufanych Partnerów, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji, tworzenia statystyk odwiedzin Strony i zapisywania postów na forum oraz komentarzy pod artykułami. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć. Poprzez dalsze korzystanie ze Strony i Forum, bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych. Ustawienia w zakresie cookie możesz zawsze zmienić. Informacje na temat Administratora Danych Osobowych, swoich praw oraz danych jakie zbiera Strona i Forum znajdziesz w "Polityce Prywatności".
Polityka Prywatności i Regulamin    Jak wyłączyć cookies?

AKCEPTUJĘ

ODZIAŁY LOKALNE
Kraków
Łódź
Warszawa
Poznań
Toruń
Wrocław
Szczecin
Katowice
Gdańsk
Białystok
PARTNERZY
Prawnik dla firm, konsumentów i osób fizycznych
Kompleksowa obsługa instalatorów
Praktyczne warsztaty dla instalatorów!
Sklep Montersi.pl
SONDA
Czy będziesz oglądał nowy program Hotel Paradise w TVN7?

Restauracje warte odwiedzenia w czasie wakacji

W upalne, słoneczne dni, przedstawiamy Państwu restauracje, które warto odwiedzić w czasie wakacji. Wybraliśmy najciekawsze restauracje, serwujące zróżnicowaną kuchnię, z całego kraju. Przedstawiamy zarówno lokale z największych polskich miast oraz z regionów popularnych wśród turystów w czasie wakacji. Podpowiadamy także, czym kierować się w wyborze właściwego miejsca.

Jak wybrać dobrą restaurację?

Planując wakacyjny wyjazd lub wspólny wieczór ze znajomymi albo bliską nam osobą, zastanawiamy się, jak wybrać najlepszą restaurację? Czym się kierować, aby nie zmarnować czasu, pieniędzy i nie zepsuć sobie nastroju wizytą w lokalu, gdzie otrzymamy kiepskie jedzenie? Doświadczeni managerowie restauracji od lat przypominają o kilku zasadach, o których w natłoku wrażeń, często zapominamy.

Jeśli jesteśmy w podróży lub szukamy restauracji poza ścisłym miejskim centrum, zwróćmy uwagę na parking przed restauracją. To pierwsza i najprostsza wskazówka. Duża liczba samochodów w porze obiadowej lub wieczorem świadczy najczęściej o tym, że jest to dobra i ceniona restauracja. Wnikliwi goście starają się czasem analizować tablicę rejestracyjne parkujących pod restauracją samochodów. Jeśli są z okolic, to dobrze. Okoliczni mieszkańcy najlepiej wiedzą, co jest dobre w ich mieście. Jeśli jesteśmy w miejscowości turystycznej i widzimy samochody z całej Polski, to znak, że restauracja znana jest w całym kraju, a wierni turyści wracają do niej regularnie, nawet po wielu miesiącach.

Druga wskazówka (w przypadku restauracji w centrum miasta, gdzie nie ma parkingu, to w zasadzie pierwsza) to zwrócenie uwagi na wnętrze restauracji. W porze obiadu i kolacji kilka stolików powinno być zajętych. Personel nie powinien sprawiać wrażenia znudzonego i niezainteresowanego gośćmi. I sprawa najważniejsza: we wnętrz restauracji powinno pachnieć świeżym jedzeniem. Zapach starego oleju lub elektroniczne odświeżacze powietrza mogą sugerować, że to nie jest miejsce godne polecenia.

Trzecia wskazówka to menu restauracji. Dobrą praktyką restauratorów jest prezentacja karty przed wejściem do restauracji oraz na stronie internetowej. Długa karta, pełna zróżnicowanych potraw, pochodzących z różnych części świata, to zły znak. Po pierwsze trudno uwierzyć, że te wszystkie potrawy będą świeże. Po drugie mało prawdopodobne, że szef kuchni jest specjalistą od każdego rodzaju dań. Najlepiej gdy restauracja specjalizuje się w jednej dziedzinie, na przykład serwując wyłącznie kuchnię polską, włoską, czy orientalną. Połączenie tych trzech rodzajów kuchni - zdarza się - ale jest kompletnym nieporozumieniem. Dobrze też, gdy lokal podkreśla swoje mocne punkty. Może to być na przykład szeroki wybór win lub piw z lokalnych browarów.

Warto pamiętać, że dobra restauracja nie musi być droga. Sukcesem dla właściciela restauracji nie jest pojedynczy zarobek, ale ilość przychodzących regularnie gości. Nie ma nic przyjemniejszego niż restauracja, która stale zapełnia się gośćmi w porze lunchu lub kolacji i której goście powracają do tego miejsca, chwaląc je przy okazji innym.

Które miejsca warto odwiedzić

Wśród prezentowanych restauracji znajdą Państwo lokale specjalizujące się w tradycyjnej polskiej kuchni, kuchnię amerykańską, regionalne karczmy, restauracje orientalne oraz klimatyczne restauracje włoskie.

Nasze zestawienie obejmuje restauracje na każdą kieszeń. Prezentujemy zarówno ekskluzywne restauracje, jak i godne uwagi lokale dla gości poszukujących tańszej oferty lub ciekawych promocji. Część z prezentowanych restauracji może poszczycić się przepiękną lokalizacją.

Wybierz interesujace Cię miasto:


Warszawa



Restauracja Signature

ul. Poznańska 15, 00-680 Warszawa, tel. 22 55 38 755

To tutaj jada Sting podczas wizyt w Warszawie a w karcie menu znajdują się dania stworzone specjalnie dla restauracji przez gwiazdy ekranu - Borysa Szyca i Małgorzatę Sochę.

Topowa stołeczna restauracja mieści się w historycznym budynku, przedwojennej ambasady sowieckiej. Ze względu na ocalałe oryginalne zdobienia Signature określana jest niekiedy kuchnią z "pod znaku sierpa i młota". Mimo tych akcentów panują tu całkowicie zachodnie trendy zarówno jeśli chodzi o design wnętrza  jak i dania serwowane przez Szefa Kuchni. Wojciech Kilian zaskakuje niecodzienną porcją smaków, której zwieńczeniem zawsze powinien być deser - specjalność restauracji.

Signature została wyróżniona 2 symbolami sztućców w najnowszym Przewodniku Michelin po najlepszych restauracjach Europy oraz zdobyła wiele nagród w tym zwycięstwo w kategorii desery w prestiżowym konkursie Food & Wine Noble Night.

Signature to nie tylko dobra kuchnia ale też miejsce wydarzeń kulturalnych, które stałych bywalców zaskakuje często zmieniającymi się ekspozycjami i nowymi pomysłami. No co dzień zaprasza na lunch, wieczorną kolację lub relaks z lampką wina pod dachem oszklonego patio.

Aktualne menu i bieżące informacje na facebook Signature Restaurant.

Więcej: www.signaturerestaurant.pl e-mail: info@signaturerestaurant.pl



Sakana Sushi & Sticks
Prawdopodobnie najlepsze sushi w Polsce!

Jana Moliera 4/6, 00-001 Warszawa, tel. 22 826 59 58

Sakana to marka z tradycją, wyjątkowy koncept, inspirowany kulturą japońską od osiemnastu lat w Polsce zachwyca klientów niepowtarzalnymi smakami. Sakana jako jedna z pierwszych w Polsce restauracji sushi zapoczątkowała modę na kuchnię japońską.

Japońska restauracja w Warszawie na ul. Moliera 4/6 została poszerzona i rozbudowana w połowie 2018 roku. Nowa przestrzeń lokalu sprzyja rezerwacjom dla dużych grup. Nowe Menu to kulinarna podróż poprzez selekcje małych japońskich tapas inspirowanych tokijskim street food z barów zwanych Izakaya, po sushi w stylu omakase wymagające najwyższego kunsztu od Szefów Kuchni, a kończąc na daniach z tradycyjnego grilla Robata, który jest sercem restauracji. Szeroka karta win i drinków sprzyja wieczorowym wyjściom. W szerokim menu Sakana Sushi&Sticks ponad doskonałe sushi, każdy znajdzie coś dla siebie.

W weekendy zaś jedna ze stref restauracji dedykowana jest dla dzieci, które pozostają pod okiem profesjonalnych animatorek. Programy animacyjne nawiązują do japońskich tradycji – orgiami, szkoła sushi dla dzieci, kaligrafia.

Sakana jest obecna w dwóch lokalizacjach w Warszawie (wkrótce w trzeciej – na Wilanowie), od niedawna w Poznaniu, a także w Krakowie i w Katowicach.

Aktualne menu i bieżące informacje na facebook Sakan Sushi & Sticks Moliera.

Więcej: www.sakana.pl e-mail: moliera@sakana.pl


Nowy Dwór Mazowiecki



Restauracja Borodino

ul. Gen. Thommee 10, 05-102 Nowy Dwór Mazowiecki, tel. 514 188 935

Jest pierwszą odsłoną Hotelu Modlin Conference&Spa w Nowym Dworze Mazowieckim z wyśmienitą kuchnią, która zaspokoi każde, nawet najbardziej wyrafinowane kulinarne oczekiwania. Idealne miejsce zarówno na szybki lunch, uroczystą kolację, spotkanie biznesowe jak również uroczystości rodzinne.

Klasyczny, nastrojowy charakter wnętrz, zabytkowe, podziemne korytarze z Piwnicami Napoleońskimi przekształcone w winiarnię, słoneczne tarasy w otoczeniu wody i pięknych roślin, widoki, które będzie można także podziwiać z wnętrza restauracji – dostarczą naszym gościom niezapomnianych wrażeń. Wszystkie te elementy wraz z dogodnym dojazdem, idealną lokalizacją niedaleko Lotniska Modlin, obszernymi parkingami dla gości, oraz profesjonalną obsługą zadowolą Państwa i dostarczą wiele nie tylko kulinarnych doznań.

Więcej: restauracjaborodino.pl e-mail: borodino@hotelmodlin.pl


Gdańsk



Al Ponte Ristorante
Mała Wenecja w sercu Gdańska

ul. Grodzka 10, 80-841 Gdańsk, tel. 58 351 04 51

Mała Wenecja w sercu Gdańska. Al Ponte Ristorante to niezwykłe i klimatyczne miejsce stworzone z pasji do dobrej, włoskiej kuchni, wina i nieśpiesznego biesiadowania z pięknym widokiem na Motławę.

Neapolitańska pizza z pieca opalanego drewnem oraz dania przyrządzane według receptury Naszego Szefa Kuchni - Marco Bernardi - na bazie oryginalnych włoskich produktów przyciągają amatorów dobrego jedzenia.

Weekendowe wieczory umila muzyka na żywo, a w trakcie sezonu letniego dodatkowo live cooking. Do szeregu atrakcji doliczyć można oryginalną wenecką gondolę, która realizuje rejsy po Motławie, jako jedyna taka jednostka na północy kraju.

Więcej: alponte.pl e-mail: manager@alponte.pl


Restauracja Kozlovna Złota Brama

ul. Długa 81-83, 80-831 Gdańsk, tel. +48 519 716 442

Restauracja Kozlovna Złota Brama to połączenie wysokiej klasy rzemieślniczego czeskiego piwowarstwa oraz tradycyjnej polskiej kuchni. Zlokalizowana na gdańskim starym mieście tuż przy Złotej Bramie. Jedni z najlepszych tapsterów w Polsce chcą przybliżyć Państwu kunszt lania piwa, jakiego jeszcze nie znacie. U nas zwykła kolacja zmienia się w długie biesiadowanie.

Polska kuchnia idealnie wręcz komponuje się z piwem. Co jest bowiem wspanialszego od powolnego raczenia się smakołykami popijanymi złocistym trunkiem? Nie musimy przypominać, że jednym z ulubionych piw Czechów jest Kozel. Zakochaj się w piwie ŘEZANÉ tak jak my.

Pssss… Wiesz dlaczego ŘEZANÉ jest tak dobre?

Dlatego, że smaki się wzajemnie uzupełniają i przenikają, a przede wszystkim jest to oryginalny i dość ciekawy sposób podania piwa. Najważniejsze jest połączenie piwa tak, aby się ze sobą idealnie komponowało. Finał ma być przyjemny i goryczkowy, a początek słodki i karmelkowy. Stąd lager na dole, a ciemne piwo na górze. Lecz cała magia polega na idealnym nalaniu piwa. Usiądź przy barze i zobacz jak niesamowity jest proces jego powstawania.

Więcej: www.kozlovna.pl e-mail: kontakt@kozlovna.pl



San Marco Ristorante e Pizzeria
Włoskie Dolce Vita na gdańskiej starówce

ul. Długa 4, 80-827 Gdańsk, tel. +48 515 370 038

Tuż po przekroczeniu "Złotej Bramy" ukazuje się nam serce Gdańska – ulica Długa.

Po prawej stronie wita nas prawdziwie włoska restauracja. Dokładnie tutaj szefowie kuchni prosto ze słonecznej Italii, postanowili podzielić się częścią swego kulinarnego dziedzictwa. Przecież kto zna lepiej sekrety włoskiej kuchni jak nie rodowici Włosi.

To tutaj Szef Rosario la Rocca postanowił wnieść trochę włoskiego stylu życia w piękne gdańskie zakamarki. Specjalnością sezonu jest tu carpaccio di bresaola, podawane w gorącą focaccią. Wiosną i latem warto skosztować zuppa di pesce, oryginalnej zupy rybnej z owocami morza. Oprócz tego pasty, gnocchi, mięsne uczty z wołowiną i dziczyzną w roli głównej - wszystko przygotowywane na bazie oryginalnych włoskich składników. Żeby złapać klimat San Marco, najlepiej skorzystać z menu degustacyjnego, w tym degustacji win. Nowością jest grappa.

Oryginalna pizza neapolitańska jest wypiekana w specjalnym piecu stworzonym przez neapolitańskich rzemieślników, którzy od ponad 30 lat zajmują się budową najlepszych pieców do pizzy na świecie. Sam właściciel Raffaele Vassallo przyczynił się do powstania naszego czerwonego cudeńka. Piec powstawał przez ponad miesiąc, podstawę stanowią kamienie przywiezione prosto spod Wezuwiusza.

Więcej: www.sanmarcoristorante.pl e-mail: kontakt@sanmarcoristorante.pl



Irish Pub "Piwnica"

ul. Garbary 1, 80-827 Gdańsk, tel. 58 305 91 39

CELTYCKIE KLIMATY W SERCU GDAŃSKIEJ STARÓWKI

Irish Pub "Piwnica" to kultowe miejsce z blisko 25-letnią tradycją. Lokal mieści się w stylowej XVII wiecznej piwnicy, w której nowoczesność spotyka się z tradycyjnym celtyckim klimatem.

Goście cenią sobie smak dań wywodzących się z kultury irlandzkiej oraz polskiej kuchni. Dla gulaszu po irlandzku, żurku czy bigosu w starym dobrym stylu warto odwiedzić to miejsce. Towarzystwa naszym potrawom dotrzymują doskonałe piwa Kompanii Piwowarskiej oraz irlandzkie Guinness i Murphy's. Niepowtarzalnego charakteru temu miejscu nadaje również muzyka rodem z Zielonej Wyspy.

W sezonie letnim zapraszamy do ogrodu pełnego zieleni. Luźny klimat i sympatyczna obsługa są wysoko oceniane przez naszych gości.

Więcej: Facebook e-mail: okarletta@wp.pl


Sopot



Modern food & wine
najlepszy widok w Polsce

Plac Zdrojowy 2B (deski molo), 81-718 Sopot, tel. 58 555 01 03

Restauracja mieści się w samym sercu Sopotu z tarasem na deskach najdłuższego molo w Europie i górnym piętrem restauracji zapewnia widok na morze i malownicze zachody słońca.

Dewizą, którą kieruje się cały zespół jest pobudzenie wszystkich zmysłów gości poprzez smaki, aromaty, a także tworzoną atmosferę. Autorskie kompozycje szefa kuchni Patryka Pollaka, to intrygujące połączenie smakowe bazujące na świeżych produktach są inspirowane zarówno kuchnią śródziemnomorską jak i lokalną.Niekonwencjonalne pomysły doprowadziły do połączenia tradycyjnych potraw z kuchnią nowoczesną, skosztujemy tu zupę szczawiową z konfitowanym ziemniakiem i jajkiem poszetowym, perliczkę na puree z batatów z sosem truskawkowym i lody z kawałkami palonego masła.

Drugą, równie ważną co kuchnia, składową restauracji Modern jest selekcja win. Składają się na nią a butelki znanych i cieszących się  uznaniem szczepów sprowadzane często z rodzinnych, rzemieślniczych winnic, a także zaskakujące propozycje win z Polski czy Usa.

Tutaj nowoczesne i eleganckie wnętrze idzie w parze ze swobodną atmosferą południowo-europejskich lokali, gdzie bez pośpiechu celebruje się chwile.

Wszystkie te elementy tworzą całość w której nie sposób się nie zakochać już po pierwszej wizycie.

Więcej: www.modernsopot.pl e-mail: restauracja@modernsopot.pl


Wrocław



Art Hotel i Art Restauracja i Kawiarnia

ul. Kiełbaśnicza 20, 50-110 Wrocław, tel. +48 661 120 300

Odwiedź Art Restaurację, która zapewni Ci najpiękniejsze kulinarne wspomnienia z serca Dolnego Śląska.

W naszym menu wykorzystujemy bogactwo i smaki regionalnych i sezonowych produktów, tworząc z nich dania i desery cieszące niemal wszystkie zmysły.  Znajdujemy się również na szlaku Dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska, a w karcie menu odnajdziesz specjały i receptury Dawnych Smaków Wrocławia, inspirowane kuchnią sprzed 100 lat! XVI-wieczna renesansowa kamienica, w której mieści się restauracja, tworzy doskonałą scenerię do degustacji serwowanych przez nas dań.

Gwarantujemy, że zechcesz tu zostać jak najdłużej!

Więcej: www.arthotel.pl e-mail: restauracja@arthotel.pl



Siesta Trattoria

ul. Śliczna 22a/5, 50-566 Wrocław, tel. 886 753 996

Kuchnia włoska to nasza pasja... Dla nas liczy się każdy szczegół. Trattoria Siesta to włoska restauracja, stworzona z zamiłowania do kultury spotkań rodzinnych w gronie przyjaciół przy prawdziwych, wyjątkowych a jednocześnie prostych smakach włoskiej kuchni. Trattoria Siesta to włoska finezja smaku, pełna miłości, pasji, namiętności, przyprawiona magicznym klimatem Wrocławia. Takie połączenie to gwarancja niepowtarzalnych kulinarnych doznań.

W Trattoria Siesta odbędziesz podróż smaków przez wszystkie regiony Włoch. U nasz poczujesz włoską radość życia. Sztuka kulinarna to dla nas sacrum. Kochamy gotować i to możesz poczuć rozsmakowując się w naszych daniach. Ogromną wagę przykładamy do jakości produktów, które sprowadzamy z Włoch, by zagwarantować oryginalny smak potraw. Z miłości i pasji rodzą się niezwykłe rzeczy – nasza kuchnia jest jedną z nich. Tylko w Trattoria Siesta dowiesz się jak smakuje "la dolce vita".

Gotowanie to moja pasja. Owocami mej pasji pragnę podzielić się ze wszystkimi miłośnikami dobrego jedzenia! Za jakość i smak potraw ręczę osobiścieSzef Kuchni.

Więcej: siestatrattoria.pl e-mail: info@siestatrattoria.pl



Pod Papugami
Restaurant & Cocktail Bar

ul. Sukiennice 9a, 50-107 Wrocław, tel. 71 343 92 75

Wrocławski Rynek, hollywoodzki klimat, wyśmienita kuchnia, kuszący bar i dużo dobrej muzyki... Pod Papugami nie bez powodu zyskało sobie miano kultowego miejsca na mapie Wrocławia. To idealne miejsce zarówno na szybki lunch dla skupionych na interesach biznesmenów jak i na romantyczną randkę przy blasku świec. Rano niedzielny obiad w rodzinnym gronie, wieczorem spotkanie wśród znajomych.

To, co przyciąga wszystkich gości, to niepowtarzalny, autorski wystrój, doskonała kawa i przede wszystkim oparta na najnowszych światowych trendach kuchnia, za której jakość, smak i finezję odpowiada szef kuchni Mariola Monczak. Sezonowość produktów, klasyka wydawana z nowoczesnej odsłonie oraz najlepsze składniki w rękach niespokrewnionego fantazji szefa kuchnia to komponenty, które decydują o sukcesie tego miejsca.

Pod Papugami tworzy świetna ekipa, która ciągle podnosi swoje kwalifikacje, szkoli się i bierze udział w ogólnopolskich konkursach. To profesjonalna obsługa, która zawsze chętnie doradzi najlepsze wino, zaproponuje autorski koktajl, pomoże w wyborze dań. Wszystkie składniki i eliksiry przygotowują sami barmani, a karta koktajli zmieniana jest wraz z zmianą pory roku.

Od 19 lat nieodłącznym elementem tworzącym tą niesamowitą atmosferę jest muzyka grana na żywo. Błogi relaks przy koncertach na żywo w stylu jazz & blues przyciąga wciąż kolejnych Gości, dla których wizyta Pod Papugami nigdy nie zostają ta ostatnią.

Więcej: www.podpapugami.com.pl e-mail: info@podpapugami.com.pl



Zenka Café

ul. Dubois 41, 50-207 Wrocław, tel. 71 712 71 69

Zenka Cafe w w tygodniu czynna jest już od godziny 7:00 rano, a w weekend od 9:00 i słynie ze świetnych śniadań, lekkich przekąsek i lunchy. Znajdziemy tu m.in. jaja w wielu odsłonach - sadzone z halloumi, sałatkę śniadaniową z jajkami w koszulce, omlet z pastrami oraz jaja sadzone z łososiem wędzonym.

Ponadto w menu są też wyśmienite pancakes z bekonem, bananem i syropem klonowym lub w wersji na słodko. Dla miłośników tradycyjnego śniadania są też pożywne owsianki. Do wyboru duża ilość pysznych dodatków.

To co wyróżnia Zenka Cafe na wrocławskiej mapie gastronomicznej to dania i kanapki z pastrami! Świeże, pyszne i doskonale skomponowane.

Zenka Cafe to młodsza siostra popularnego Central Cafe. Zenka położona jest w malowniczym miejscu, na skraju Nadodrza, kilkanaście metrów od brzegu Odry. Warto wybrać stolik na tarasie i cieszyć się kieliszkiem wina w świetle zachodzącego słońca.

Więcej: www.zenkacafe.pl e-mail: hello@zenkacafe.pl


Kołobrzeg


Wichłacz Grill House
Grill & Chill

Perłowa 2, 78-100 Kołobrzeg, tel. 94 352 94 74

Grill House to wyjątkowa restauracja w Kołobrzegu, w której przez cały rok można smakować przepyszne dania z prawdziwego, węglowego grilla. Wyśmienite steki, szaszłyki, ryby z pieca, sałatki i szeroki wybór zup - nawet wybredny smakosz znajdzie tu coś dla siebie!

Całość dopełniają wyjątkowe pieczone ziemniaczki, będące specjalnością kuchni, podawane z delikatnym masłem czosnkowym i świeżym koperkiem.

Jesteśmy rodzinną restauracją z tradycjami, która powstała w 1994 roku. Prowadzi ją obecnie kolejne pokolenie rodziny Wichłacz. Tata Wichłacz wraz z Mamą Wichłacz, pomysłodawcy i gastronomowie z wieloletnim doświadczeniem, uznali, iż brakuje restauracji z niepowtarzalnym charakterem. Miejsce to miało się wyróżniać na nadmorskiej mapie. Tak wpadli na pomysł prawdziwego grilla! Do dziś za nazwiskiem, które firmuje każdą z potraw, stoi cała włożona praca i serce. Pragniemy, aby nasza restauracja sprawiała Gościom jak najwięcej radości.

Zapraszamy!

Więcej: www.grillhouse.pl e-mail: biuro@grillhouse.pl


Rzeszów


Stary Browar Rzeszowski

Rynek 20/23, 35-001 Rzeszów, tel. 17 250 00 15

Stary Browar Rzeszowski, zlokalizowany bezpośrednio przy Rynku Starego Miasta, jest pierwszym w Rzeszowie mini browarem restauracyjnym. Zaprojektowany został tak, aby zaspokoić najbardziej wybredne gusta. Duży bar z miedzianymi elementami, loże w kształcie beczek po piwie, drewniane stoły, wysokie ławy, podłoga z cegły, ciekawe lampy, otwarta kuchnia – wszystko to wprowadza naszych gości w klimat tego wyjątkowego miejsca. Co jednak szczególnie interesujące i atrakcyjne dla pasjonatów piwowarstwa – odwiedzający Stary Browar Rzeszowski mają możliwość zwiedzania warzelni, w której nasi piwowarzy na oczach gości warzą piwo, a także zobaczenia leżakowni ze stalowymi tank fermentorami.

Nasze piwa są niepasteryzowane, niefiltrowane, naturalnie wysycone dwutlenkiem węgla, odpowiednio długo poddawane procesom fermentacji i leżakowania. Warzone są na miejscu, w niedużych ilościach i według autorskich, stale udoskonalanych receptur naszych piwowarów – Aleksandra Helmana i Marcina Jędrzejewskiego, którzy czuwają nad jakością naszych wyrobów.

Więcej: www.browar-rzeszow.pl e-mail: sbr@browar-rzeszow.pl


Łukasz Ropczyński
NASZE WYWIADY
FAKTY TVN